Juläpplen – fyllda kaneläpplen
Vad är ett julbord utan äpplen? Riktiga, svenska, lagrade vinteräpplen. Ingrid Marie.
Fyllda ugnsbakade kaneläpplen är också en perfekt dessert när man har mycket annat att stå i. Det är så enkelt att det nästan gör sig självt. Jag brukar göra dem på allra enklaste vis, bara ta ur kärnhuset, blanda ihop kanel och strösocker och fylla hålet hela vägen upp. Jag blandar i kanel i sockret på känn, skjuter lite från höften. Sen in i ugnen. Det är hur enkelt som helst, men det blir så gott. Lite vaniljglass eller en fluffig vaniljsås till.
På Bomans Hotell i Trosa, som drivs av min svägerska, har jag hittat det här receptet i receptpärmarna. Det var inte så tokigt det heller, lite mer av det goda bara. De gör så här;
Kaneläpplen
6 port
6 st äpplen
Fyllning:
4 msk sirap
5 msk socker
2 tsk kanel
4 msk smör
Sätt ugnen på 225 grader, tag ut kärbhusen ur äpplena och lägg dem i en ugnssäker form.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och fyll äpplena.
Stek i ugnen i ca 25 min.
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Dela med dig av dina synpunkter!