Trifle – enkelt och gott
En brittisk klassiker – trifle – är lite av desserternas pyttipanna. Man tager vad man haver helt enkelt. Till exempel mousse, kaka (kaksmulor), grädde, bär, hackade nötter… Och varvar i efterrättskålar.
När jag var på en workshop i matfoto stod Trifle på schemat. Det var duon bakom matbloggen ”Våra oköttsliga lustar” som höll i taktpinnen. Det här är bilderna därifrån.
Vi använde då en ostkräm, frysta bär, hackade nötter och grädde. Ett plommon fick sätta pricken över i eftersom upptinade bär inte är lika snygga på bild som de är goda.
Jag tycker egentligen att man gärna kan hoppa över grädden. Det räcker fint med ostkräm, bär och nötter.
I helgen som gick gjorde jag en trifle med ostkräm, citruskompott kokt i cointreau och rostade, hackade hasselnötter. Det var uppskattat.
Ostkrämen innehåller:
200 gram cream cheese
200 gram kvarg
1 dl floursocker
1/2 krm vaniljpulver
ev. Rivet skal av 1 ekologisk citron
Ostkrämen kan man röra ihop dagen innan. Hacka hasselnötter grovt, och rosta dem i het stekpanna för att få fram lite mer smaker. Sen är det bara att varva och njuta!
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Dela med dig av dina synpunkter!