Julgröt över?

Blev det gröt över efter jul? Trött på ris a la Malta? Prova att sno ihop en saffranspannkaka. Förutom gröten och saffran är det bara hackad mandel, ägg och lite mjölk eller grädde som behövs. In i ugnen någon halvtimme och så har du en härligt gyllengul pannkaka som enligt traditionen ska avnjutas med salmbärssylt. Men har man inte det är blåbärssylt och lite lättvispad grädde till precis lika gott!

Saffranspannkaka©Anna-Lefvert

saffranspannkaka2©Anna-Lefvert

Hacka mandeln medelgrovt. Allt för stora bitar är inte gott.

 saffranspannkaka3©Anna-Lefvert

Stöt saffran med en sockerbit i mortel, så får man ut det mesta av smakerna ur det dyrbara saffranet.

 saffranspannkaka4©Anna-Lefvert

saffranspannkaka5©Anna-Lefvert

Du behöver:

Cirka 500 gram gröt

1-2 ägg

2 dl grädde eller mjölk (eller hälften av vardera)

Ett pkt saffran

Cirka 0,5 dl mandel, skållad skalad och hackad

Grädda i 200 grader varm ugn cirka 30 minuter. Servera ljummen med lättvispad grädde och blåbärssylt.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *