Karins banankaka

Tiden går fort när man har roligt. Hips vips så är de där bananerna som nyss var så gröna att de inte gick att äta övermogna med bruna fläckar här och var. Men släng dem inte! Övermogna bananer är den bästa ingrediensen man kan ha till en god kaka.

Den här banankakan är helt fantastisk, och jag brukar inte vara förtjust i vanlig sockerkaka. Kanske tycker jag så mycket om den för att den ger mig återblickar av barndomen. Min pappa älskade banankaka och kunde trycka i sig betydande mängder på kort tid. (I alla fall är det så jag minns det.) Sedan försvann banankakan ur mitt liv ett tag. Tills jag ganska nyligen återsåg den i form av det här receptet från min syster. Därför har jag i min privata kokbok döpt den till Karins banankaka.

Banankaka1

Gör så här:

Rör rumsvarmt smör socker och ägg mjukt och smidigt. Mosa bananerna och rör ned dem. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ned mjölblandningen i bananröran. Smörj en form och bröa den med kokosflingor. Häll i smeten i formen och grädda i 170 grader längts ned i ugnen i cirka 40-45 minuter.

Banankaka4

Självklart hade man kunnat pimpa den med frosting och hackade nötter eller chocklad, men det behövs inte. Den är så god som den är!

Banankaka3Banankaka2

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *