Romrussinglass

Romrussin6©Anna-Lefvert

 

Nu har glassäsongen dragit igång på allvar! En av mina favoritsmaker är romrussin. Jag vet, jag vet. Det är lite tantvarning på det. Liksom att ha en fäbless för gröna kulor till jul. Men man är ju som man är. Så alla ni som nått vuxen ålder och fått smak för romrussinglass – här kommer ett recept som fungerar för glassmaskinen där hemma.

 

Romrussin1©Anna-Lefvert

 

Du behöver:

1 dl russin

1 dl rom, gärna mörk

1 ägg

1/2 dl socker

2 dl mjölk

1,5 dl vispgrädde

1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Börja med att lägga 1 dl russin i blöt i lika mycket rom. Låt ligga och dra över en natt, eller i ett par dygn.

Romrussin2©Anna-Lefvert

Sen gör du så här:

Vispa ägg och socker i en kastrull, häll i mjölken och värm blandningen under omrörning. Låt sjuda tills blandningen tjocknar. Ta kastrullen av värmen och låt blandningen svalna. Tillsätt vaniljsocker. Sila russinen, men spara romen som rinner av. Tillsätt russinen i glassmeten, samt ett par matskedar av romen. Smaka av så du får lagom mycket romsmak. När smeten är helt kall kör du den i glassmaskin tills den fått lagom konsistens. Frys in eller servera genast.

Romrussin3©Anna-LefvertRomrussin4©Anna-LefvertRomrussin5©Anna-LefvertRomrussin7©Anna-LefvertRomrussin8©Anna-LefvertRomrussin9©Anna-Lefvert

1 svara

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *