Trifle – enkelt och gott

Trifle©Anna-Lefvert

En brittisk klassiker – trifle – är lite av desserternas pyttipanna. Man tager vad man haver helt enkelt. Till exempel mousse, kaka (kaksmulor), grädde, bär, hackade nötter… Och varvar i efterrättskålar.

När jag var på en workshop i matfoto stod Trifle på schemat. Det var duon bakom matbloggen ”Våra oköttsliga lustar” som höll i taktpinnen. Det här är bilderna därifrån.

Vi använde då en ostkräm, frysta bär, hackade nötter och grädde. Ett plommon fick sätta pricken över i eftersom upptinade bär inte är lika snygga på bild som de är goda.

Trifle1©Anna-Lefvert

Trifle2©Anna-Lefvert

Jag tycker egentligen att man gärna kan hoppa över grädden. Det räcker fint med ostkräm, bär och nötter.

I helgen som gick gjorde jag en trifle med ostkräm, citruskompott kokt i cointreau och rostade, hackade hasselnötter. Det var uppskattat.

Ostkrämen innehåller:

200 gram cream cheese

200 gram kvarg

1 dl floursocker

1/2 krm vaniljpulver

ev. Rivet skal av 1 ekologisk citron

Trifle3©Anna-Lefvert

Ostkrämen kan man röra ihop dagen innan. Hacka hasselnötter grovt, och rosta dem i het stekpanna för att få fram lite mer smaker. Sen är det bara att varva och njuta!

Trifle4©Anna-Lefvert

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *